Monday
22 April

STAIRWAY TO HEAVEN:

We constructed a CLT (cross laminated timber) house on the historic castle hill (burchtheuvel) of Grimbergen. The varying heights of the landscape provide unique views, while the slope of the land enabled us to seamlessly integrate the carport and lower ground spaces into the hill without compromising on natural light.

Despite maintaining a compact design, elevated by a solid wood construction, the house meets BEN-norm standards. The structural design facilitates the installation of expansive windows, strategically placed where inlets and protrusions puncture through the compact volume of the building.

­čôŞ @nick_cannaerts_photography

#cltbouw #houtbouw #massiefhoutbouw #cltconstruction #champagnecolor #windowframe #bigwindows #archdaily #hillhouse #belgianarchitecture #belgianarchitects #antwerparchitects #vivaarchitecture