Friday
23 February

TAB:

Within THE ADMIRAL BUILDING, space is created for relaxation, where functionality and aesthetics go hand in hand. These carefully designed spaces offer a well-deserved disconnection from the dynamics of everyday life. Whether serene courtyards, green roof terraces or comfortable lounges, each space for relaxation is infused with a sense of calm and invites moments of reflection and recuperation. This harmonious integration of soothing environments contributes to the overall wellness experience within the building.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding
#officedesign #newwaysofworking #oldversusnew
#rendering #interiordesign #vivaarchitecture

Thursday
22 February

TAB:

The facade of THE ADMIRAL BUILDING is more than just an entrance; it is an inviting work of art that embodies the harmonious interplay between architecture and nature. The integration of open green elements into the façade creates a seamless transition between indoors and outdoors, where vibrant vegetation not only enhances the aesthetic character, but also promotes a sense of well-being and connection with nature. Outdoor spaces, carefully designed and integrated into the façades, not only provide breathing space, but act as lively gathering places, where the urban fabric merges with green oases in the courtyard.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding #officedesign #newwaysofworking #oldversusnew #rendering #interiordesign #vivaarchitecture

Wednesday
21 February

TAB:

Strategically placed circulation routes traverse the building, creating dynamic and efficient movement. At the same time, thoughtful vistas create visual connections between different spaces, creating a sense of openness and cohesion.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding #officedesign #newwaysofworking #oldversusnew #rendering #interiordesign #vivaarchitecture

Tuesday
20 February

TAB:

In the interior design of the office building, elegance is reflected in the thoughtful use of paneling, which not only serves as a decorative element but also opens access to surprising wunder-rooms hidden behind the sophisticated panels. These spaces, inspired by the tradition of the Renaissance 'studiolo', offer an intimate and protected environment. The paneling acts as a gateway to these private treasure chambers, creating a fascinating duality between the visible splendor of the interior and the hidden, intriguing world behind it.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding #officedesign #newwaysofworking #oldversusnew #rendering #interiordesign #vivaarchitecture

Monday
19 February

TAB:

In this study we transformed a postmodern office building with maritime appearance into a dynamic working landscape according to the principles of agile working.

Within this office design, the focus is on the preservation and enhancement of characteristic elements. The elegant architecture and interior, with its paneling and use of marble, is not only preserved but - as a concept - transformed into other parts of the building. These valuable details act as a unifying aesthetic, with the paneling continuing as a continuum throughout the building. This design approach reflects not only respect for the past, but also a commitment to a timeless and harmonious integration of traditional elements in a contemporary context.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding #officedesign #newwaysofworking #oldversusnew #rendering #interiordesign #vivaarchitecture

Thursday
1 February

VIVA EATS: celebrating last year and new year with delicious food @veranda_antwerp 😋😋

Tuesday
30 January

BLUEBERRY HILL:

The sustainability of the project is reflected in the used construction methods, materials and flexibility in time and space. The building is constructed of sustainable CLT (Cross-Laminated Timber), and its flexibility extends to all residential units, which can be adapted to 1, 2 or 3 bedrooms depending on the living situation.
The residential project includes a total of 18 new apartments and ground-floor commercial space, a shared work environment, a garden pavilion, shared cars, shared bikes and green outdoor space. Blueberry Hill aims to breathe new life into the existing warehouse in a sustainable way, giving a positive impulse to the neighbourhood.

Illustration by @nuvillu

#transformation #reconversion #warehousetoresidential #boxinbox #innercityprojects #clt #woodconstruction #innercityreconversion #binnenstedelijkwonen #binnenstedelijketransformatie #reusedbuilding #architecturelovers #belgianarchitects #oldversusnew #heritage #heritagebuilding #vivaarchitecture

Monday
29 January

BLUEBERRY HILL:

Thanks to the box-in-box principle, we preserve the characteristic appearance of the original building while creating outdoor space between the new and existing facades. These enclosed terraces become cosy private outdoor spaces forming the transition between old and new.

Illustration by @nuvillu

#transformation #reconversion #warehousetoresidential #boxinbox #innercityprojects #innercityreconversion #binnenstedelijkwonen #binnenstedelijketransformatie #reusedbuilding #architecturelovers #belgianarchitects #oldversusnew #heritage #heritagebuilding #terracedesign #Terrace #cozyterrace #vivaarchitecture

Friday
26 January

BLUEBERRY HILL:

The integration of old and new is reflected in a clear architectural language with striking red accents, honouring the red brick. These accents are visible through the addition of red ironwork applied throughout the project.
At the rear, a large communal garden is provided, connected to one of the original shed-roofed hangars, which serves as a communal garden pavilion. With community facilities such as a shared work environment, garden pavilion, shared cars, shared bicycles and green outdoor space, Blueberry Hill offers a rich living environment that appeals to young singles and families. 🤸

Illustration by @nuvillu

#transformation #reconversion #warehousetoresidential #boxinbox #innercityprojects #innercityreconversion #binnenstedelijkwonen #binnenstedelijketransformatie #reusedbuilding #architecturelovers #belgianarchitects #oldversusnew #heritage #heritagebuilding #vivaarchitecture

Wednesday
24 January

BLUEBERRY HILL:

An existing warehouse listed as architectural heritage in Kortrijk will soon be sustainably transformed into a collective residential building. The former warehouse, originally a wooden snuff windmill for grinding tobacco, was formerly known as the "Soetes Molen".
The transformation is carefully designed with respect for the existing warehouse, whose building envelope has aged over the years but has also been affected by pollution, additions and planting. The design preserves the original building envelope and adds a new structure in wood construction, following the "box-in-box" principle. As a result, the building retains its original character and atmosphere, but is provided with modern comfort. 🌱

Illustration by @nuvillu

#transformation #reconversion #warehousetoresidential #boxinbox #innercityprojects #innercityreconversion #binnenstedelijkwonen #binnenstedelijketransformatie #reusedbuilding #architecturelovers #belgianarchitects #oldversusnew #heritage #heritagebuilding #vivaarchitecture