woensdag
27 maart

HANSA:

The new office is conceptualized as a horizontal, self-organizing collaborative network environment that prioritizes open and transparent communication. This concept of "exposed essentials" is reinforced through the use of authentic materials such as steel and wood, with the network of pipes and conduits visibly integrated into the space. What you see is exactly what you get, reflecting the honesty and integrity of the design approach.

📸@koenbroos.be

#interiordesign #officedesign #renovation #officerenovation #officelook #notyourordinaryoffice #newwaysofworking #technical #technics
#kantoor #officeinspiration #wysiwyg #vivaarchitecture

dinsdag
26 maart

HANSA:

The office floor is structured as an open field, offering various plug-in working spaces to accommodate diverse and flexible working arrangements. Options include desk clusters, standing workstations, informal meeting points, central meeting spaces, concentration hubs, and outdoor work spots.

Additionally, the layout incorporates relaxation areas like this kitchen bar, providing spaces for employees to unwind and recharge. đź’­

📸@koenbroos.be

#interiordesign #officedesign #renovation #officerenovation #officekitchen #officelook #notyourordinaryoffice #newwaysofworking
#kantoor #officeinspiration #vivaarchitecture

maandag
25 maart

HANSA:

The iconic Hansa House, a historic landmark situated along the Quays of Antwerp, has been transformed into a modern NWOW (New Ways of Working) office space.

To enhance its functionality, parasite extensions at the rear were removed, restoring the building to its original state. This restoration allows natural light to penetrate deep into the courtyard and office areas, creating a brighter and more inviting environment.

Internally, unnecessary elements were stripped away to make room for a new open-plan layout with layered transparency. This design approach highlights the full spatial quality and potential of the interior, providing an optimal workspace for its occupants.

📸@koenbroos.be

#interiordesign #officedesign #renovation #officerenovation #officelook #notyourordinaryoffice #newwaysofworking
#kantoor #officeinspiration #vivaarchitecture

dinsdag
12 maart

DEAR FARM:

The interior of the house showcases the raw beauty of its solid wood structure, foregoing the typical addition of piping cavities and finishing materials. This decision allows the natural wood framework to remain exposed, creating a visually striking interior.

All custom furniture, including the office desk, bench, high sleepers, fireplace, and kitchen, is crafted from the same material as the wood structure, resulting in a cohesive full wooden interior. To complement this aesthetic, black and white details are incorporated, enhancing the rustic simplicity that perfectly aligns with farm life.

Thanks to the inherent properties of wood, such as its natural control of humidity, the indoor climate of the house exudes unparalleled comfort.

📸 @jonahsamyn

#cltbouw #houtbouw #massiefhoutbouw #cltconstruction #circulairbouwen #belgianarchitecture #belgianarchitects #antwerparchitects #gevel #gevelbekleding #facadecladding #rooftiles #rooftilesfacade #clt #woodenconstruction #vivaarchitecture #woodinterior #farmhouse #boederijwoning #langgevelboerderij

maandag
11 maart

DEAR FARM:

The new farmhouse is meticulously designed to facilitate continuous observation and monitoring of the deer. Transverse perspectives hold significant importance for the client, enabling them to oversee the animals and promptly address any issues as they arise. The layout of the house is carefully constructed with interconnected spaces aligned along its length. This longitudinal arrangement not only enhances the spaciousness of the house but also ensures that the deer can be observed from any vantage point at all times.

📸 @yannickmilpas
📸 @jonahsamyn

#cltbouw #houtbouw #massiefhoutbouw #cltconstruction #circulairbouwen #belgianarchitecture #belgianarchitects #antwerparchitects #gevel #gevelbekleding #facadecladding #rooftiles #rooftilesfacade #clt #woodenconstruction #vivaarchitecture #woodinterior #farmhouse #boederijwoning #langgevelboerderij

donderdag
7 maart

DEAR FARM:

The decision to use the CLT construction method stems from multiple factors: it pays homage to the traditional farmhouse aesthetic with its exposed truss-construction, saves costs by eliminating the need to finish the interior, and ensures a shorter construction period, essential for a business that can only accommodate on-site work for up to six months due to the tranquility required for the deer.

Additionally, a significant advantage is the CO2 neutrality of timber construction, making it one of the most environmentally friendly construction methods available.

📸 @yannickmilpas

#cltbouw #houtbouw #massiefhoutbouw #cltconstruction #circulairbouwen #belgianarchitecture #belgianarchitects #antwerparchitects #gevel #gevelbekleding #facadecladding #rooftiles #rooftilesfacade #clt #woodenconstruction #vivaarchitecture #woodinterior #farmhouse #boederijwoning #langgevelboerderij

dinsdag
5 maart

DEAR FARM:

In just 147 days, a farmhouse for a deer farm was built using Cross-Laminated Timber (CLT), a form of wooden construction.

Initially, the client aimed to repurpose the existing farmhouse into their residence. However, due to budget constraints and desired comfort levels, extensive deliberation led to the decision to demolish the old farm.

In its place arose a modern rendition of the classic 'long-facade' farmhouse, seamlessly integrated with their red deer farming enterprise.

The focus was on simplicity and maximizing natural light, creating a stark contrast to the dark interior of the original farmhouse.

📸 @yannickmilpas

#cltbouw #houtbouw #massiefhoutbouw #cltconstruction #circulairbouwen #belgianarchitecture #belgianarchitects #antwerparchitects #gevel #gevelbekleding #facadecladding #rooftiles #rooftilesfacade #clt #woodenconstruction #vivaarchitecture #woodinterior #farmhouse #boederijwoning #langgevelboerderij

vrijdag
23 februari

TAB:

Within THE ADMIRAL BUILDING, space is created for relaxation, where functionality and aesthetics go hand in hand. These carefully designed spaces offer a well-deserved disconnection from the dynamics of everyday life. Whether serene courtyards, green roof terraces or comfortable lounges, each space for relaxation is infused with a sense of calm and invites moments of reflection and recuperation. This harmonious integration of soothing environments contributes to the overall wellness experience within the building.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding
#officedesign #newwaysofworking #oldversusnew
#rendering #interiordesign #vivaarchitecture

donderdag
22 februari

TAB:

The facade of THE ADMIRAL BUILDING is more than just an entrance; it is an inviting work of art that embodies the harmonious interplay between architecture and nature. The integration of open green elements into the façade creates a seamless transition between indoors and outdoors, where vibrant vegetation not only enhances the aesthetic character, but also promotes a sense of well-being and connection with nature. Outdoor spaces, carefully designed and integrated into the façades, not only provide breathing space, but act as lively gathering places, where the urban fabric merges with green oases in the courtyard.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding #officedesign #newwaysofworking #oldversusnew #rendering #interiordesign #vivaarchitecture

woensdag
21 februari

TAB:

Strategically placed circulation routes traverse the building, creating dynamic and efficient movement. At the same time, thoughtful vistas create visual connections between different spaces, creating a sense of openness and cohesion.

@boydens_engineering @sweco_belgium
render by @emile_3d

#circulair #circulardesign #innercitybuilding #officedesign #newwaysofworking #oldversusnew #rendering #interiordesign #vivaarchitecture