VIVA KLEUR! VIVA EMOTIE! VIVA ARCHITECTURE

VIVA Architecture streeft naar eenvoud in zijn en vorm.
Levendigheid. Kleurrijke energie. Plezierige ernst.
Want grijs is geen kleur.

VIVA creëert leuke plekken,
met leuke mensen, voor leuke mensen.
Daar geloven we in!

VIVA Architecture hanteert een ontwerpfilosofie waarbij het ontwikkelen van een eigen methodiek belangrijker is dan een herkenbare stijl.

Het vinden van oplossingen voor complexe ontwerpvraagstukken primeert op het deel uitmaken van één of andere ontwerpschool.

Een op eerste zicht eenvoudige missie, maar eenvoud siert en impliceert een subtiele gelaagdheid.

De architectuur van VIVA is subtractief door het weglaten van alle overtolligheid, bescheiden maar vastberaden in elk detail, nederig maar bewust van haar intrinsieke esthetische kracht.

VIVA Team

VIVA is een jong bureau uit Antwerpen, maar heeft heel wat vaardigheid in huis. De meeste medewerkers hebben 10 jaar of meer ervaring, een bewuste keuze.

Het team bestaat uit architecten en interieurarchitecten, elk verantwoordelijk voor zijn eigen projecten, maar ook een deel van het team voor andere projecten. De overdracht van kennis en flexibiliteit van het team staat voorop.

Meer

Sylvie richtte VIVA Architecture in 2012 op.

Nadat ze in 1997 afstudeerde als architect aan Sint-Lucas Brussel met mentor Vincent Van Duysen, begint ze haar professionele loopbaan bij Mecanoo Architecten in Nederland, waar ze verschillende grote projecten beheert als projectarchitect. Vier jaar later zet ze haar internationale carrière voort op het Londense bureau van Erick van Egeraat Associated Architects. In 2003 keert ze terug naar België om zich bij Conix Architects aan te sluiten, waar ze tussen 2005 en 2012 partner en aandeelhouder was.

Tijdens speciale gelegenheden is Sylvie jurylid voor architectuurwedstrijden en publieksprijzen. Ze is een gevraagde expert op verschillende architectuurscholen, geeft lezingen over haar passie voor het vak of publiceert haar ideeën over lifestyle en hedendaagse architectuur. Ze was mede-oprichter en organiseerde 'Nacht van de Architectuur' in 2007 en 2017. Van 2011 tot 2017 was ze voorzitter van de Beroepsvereniging voor Architecten (BVA). Ze was bestuurslid bij BVA en ICASD (A+) en plaatsvervangend raadslid van de International Union of Architects (UIA) tot en met 2023.

Sylvie Bruyninckx
Architect
Klare Bruyneel
Interieur­vormgever
Maarten Colman
Interieur­architect
Ben Deschepper
Architect
Emma Goossens
Architect & Interieurvormgever
Mieke Goris
Architect
Andre Houdart
IT & development
Laura Schellen
Interieur­vormgever
Fabienne Schmidt
Interieur­architectuur
Margot Van Damme
Toegepaste Architectuur
Jorim Van Hoovels
Assistent-architect