Think outside the classroom

Het nieuwe leren: 'open studielandschap'

Interieur­ontwerp

Het nieuwe leren

Een interieur renovatie waarbij een bestaande kantoorruimte wordt omgevormd tot een open studielandschap.
Aan de hand van 'het nieuwe leren' worden verschillende studie- en werkgebieden met een jong en fris ontwerp toegepast. De flexibiliteit van de ruimte wordt geoptimaliseerd door het gebruik van akoestische materialen zoals jeanskleurig tapijt, lichtblauwe akoestische spuitpleister en cognackleurige poefs.

Volledige tekst
sluiten

Vandaag wordt de schoolkeuze van studenten medebepaald door het kader waarin de studie-activiteiten zullen doorgaan. Het is hierop dat ODISEE en VIVA wensen te anticiperen met dit renovatieproject van een bestaande kantoorruimte tot open studielandschap.

Een studielandschap vraagt om een innoverende indeling: verschillende zones moeten de studenten verschillende mogelijkheden bieden tot samenwerken, brainstormen, skypen, afgezonderd lezen, groepsoverleg en studeren.

‘Space as the 3rd teacher’ en ‘think outside the classroom’ waren 2 belangrijke statements die we voor ogen hield bij het ontwerpen van de zitlandschappen, transparante vergaderboxen, koffie- en printzones en de verschillende zit-, hang- en sta-infrastructuur.

Een jonge, functionele en dynamische look and feel was het streefdoel: door het geheel van licht houten wandafwerkingen, enkel transparante scheidingen en hedendaags meubilair wordt het interieur een gezellige plek waar jongeren kunnen functioneren volgens de hedendaagse behoeften van studeren, ontmoeten en samenwerken.

Als extra esthetische leidraad doorheen de eerdere renovaties gold voor de ontwerpers van VIVA het devies “it’s all about the ceiling”. Om de zware en donkere bestaande toestand te doen vergeten, werden er hier ook zachte kleurtinten gekozen voor het gehele (akoestische) plafond en de zitplekken.

Locatie : Brussel
Datum : 2018 - 2020
Klant : Odisee
Team : MCS Solutions, Boydens Engineering

Verwant werk

Alle projecten