Think
outside
the
class­room

New learning spaces: het open studielandschap

interior design

New learning spaces

A renovation project where an existing office space is transformed into an open study landscape.
New ways of learning is implemented by different study and working areas in a youthful design. The flexibility of the space is enhanced by the use of acoustic materials such as jeans-colored carpet, light blue acoustic spray plaster and cognac-colored poofs.

Full text
close

Today, students' school choices are partly determined by the setting in which the study activities will continue. With this in mind ODISEE and VIVA take on a renovation project where an existing office space is transformed into an open study landscape.

A study landscape requires an innovative layout: different zones must offer different possibilities for collaboration, brainstorming, skyping, secluded reading, group consultation and studying.

"Space as the third teacher" and "think outside the classroom" were two important statements that VIVA kept in mind when designing the seating landscapes, transparent meeting boxes, coffee and print zones and the various seating, hanging and standing infrastructure.

The goal was a young, functional and dynamic look and feel: the combination of light wooden wall coverings, only transparent partitions and contemporary furniture creates a cozy interior where young people can function according to the contemporary needs of studying, meeting and collaborating.

As an additional aesthetic guideline through the earlier renovations, the motto “it’s all about the ceiling” applied to the previous VIVA designs for Odisee. In order to forget the heavy and dark existing situation, soft color tones were chosen here for the entire (acoustic) ceiling and the seating areas.

location
Location : Brussel
date
Date : 2018 - 2019 (on site)
client
Client : Odisee
team
Team : MCS Solutions

Similar
Work

All projects icon