Pick a seat

Inrichtingsplan met meubilair voor een universitaire campus cafetaria

Interieurontwerp

Het nieuwe leren

De uitbreiding van de bestaande campus cafetaria functioneert als een ruimte waar studenten blijven rondhangen. De toevoeging van op maat gemaakt meubilair verhoogt de interactie tussen studenten en maakt een flexibele interpretatie van de ruimte mogelijk.

Volledige tekst
sluiten

Studenten leren steeds meer van elkaar in samenwerkingsverband of tijdens informeel overleg en dit moet op verschillende manieren én op verschillende locaties kunnen gebeuren. Het nieuwe gebouw dat een uitbreiding biedt op de huidige cafetaria moet daarom een plek zijn waar het aangenaam vertoeven is, zodat studenten ongedwongen kunnen overleggen of studeren, tijdens of naast de lunchtijden.

Het losse meubilair werd verdeeld in verschillende zones, zodat de studenten kunnen kiezen in welke sfeer ze willen plaatsnemen: intiemer in de afgesloten coupézetels, lager op krukjes en poefen in de loungehoeken, hoger op krukken voor een snelle hap of overleg al staande, hangend op de tribunes uitkijkend over de tuin of al supporterend voor de kickerwedstrijd, in groep aan de lange houten tafels of in kleinere groepjes aan de ronde tafeltjes. Er is een plek voor elk moment en iedere activiteit.

Er werden hogere kastelementen ter afscheiding van de zones voorzien waarin plantenbakken opgestapeld zitten. Ze dragen bij tot het huiselijk karakter van de ruimte.

De ruimte moet tevens plaats bieden voor grotere evenementen, waardoor alle meubilair verplaatsbaar werd ontworpen.

location
Locatie : Gent
date
Datum : 2017
client
Klant : Odisee
team
Team : MCS Solutions
Fotografie : Koen Broos

Verwant werk

Alle projecten icon