WOW Fly

Herbestemming van verblijfsruimte naar NWOW kantooromgeving

Interieur­ontwerp

Het nieuwe werken - NWOW Reconversie en renovatie

Omvormimg van een leegstaand gebouw naar NWOW kantooromgeving en reconversie van de kelder naar een fitnessruimte. Interieur renovatie van aangrenzend gebouw met boardroom, pressroom en VIP lounge. 

Volledige tekst
sluiten

De opdrachtgever wenst in een leegstaand pand binnen hun gebouwencomplex een hedendaagse kantooromgeving onder te brengen. In deze nieuwe open en flexibele NWOW (new ways of working) omgeving, staat het comfort voor de werknemers centraal. Comfort in zowel functionaliteit, ergonomie, algemeen welzijn en duurzaamheid. 

We creëren een omgeving met als doel het samenwerken van de medewerkers op een spontane manier te stimuleren. 

Er is een breed aanbod aan soorten werkplekken. Verschillende open en gesloten werkplekken, samenwerkplekken, informele (werk)plekken, lounges enzovoort. Deze zullen tegemoet komen aan de variërende werkwens van de verschillende individuen. 

We hebben de bestaande geprononceerde nissen in de gevels dieper en akoestisch uitgewerkt om verschillende kleinere taakgerichte werkplekken, die meer privacy vragen, een plaats te geven. Hierdoor kunnen we de open midden-zone invullen met werkeilanden voor individueel werk afgewisseld met vrijstaande open of halfopen volumes voor samenwerken.

Alle gekozen afwerkingsmaterialen en meubilair vertellen een duurzaam verhaal. Ook het lichtsysteem - Human Centric Lighting - ondersteunt de gezondheid en het welzijn van de mens in de kantooromgeving. De zonnewering verhindert mogelijke verblinding. Gordijnen en accenten in stof zorgen voor geluidsabsorptie, privacy en akoestisch comfort waar nodig. 

De algemene sfeer is subtiel, puur en aangenaam: accenten uit hout en gedempte kleuren geven de vooral witte ruimtes huiselijkheid.  

Onder de kantoren wordt er een fitnessruimte ingericht. Hier is de sfeer even subtiel, puur en aangenaam door de soberheid in afwerking: zichtbeton, technieken in opbouw, accenten in hout. Enkele  kleuraccenten en duurzame materialen versterken de sfeer. Deze oorspronkelijke kelderruimte wordt opgewaardeerd door een nieuwe glazen zijgevel met inkom die door middel van een oplopend trappenterras toegang geeft tot het straatniveau. 

Aanvullend krijgt de boardroom een nieuwe bestemming en een vernieuwde uitstraling die doorgetrokken wordt naar een aanpalende pressroom en de onderliggende VIP-lounges. Voor deze ruimtes worden eveneens dezelfde type materialen gebruikt als de kantooromgeving maar in een hedendaagse, tijdloos chique uitstraling. Hier wordt de buitenruimte mee betrokken bij de vernieuwing. 
De nieuwe look en feel loopt door in de verschillende ruimtes en draagt zo bij aan de nieuwe corporate identity van de opdrachtgever.

Locatie : Brussel
Oppervlakte : 3.000 m²
Datum : 2018 - 2020
Team : Spacewell, Peritas
Fotografie : VIVA Architecture

Verwant werk

Alle projecten