Work out

Interieur­ontwerp van een kine praktijk

Interieurontwerp

Het nieuwe werken - NWOW City life

Een no-nonsense interieur voor een kinesistenpraktijk in een geklasseerd oud industrieel gebouw.
Het ontwerp weerspiegelt passend de industriële atmosfeer door gebruik te maken van gelijkaardige materialen en de technieken zichtbaar te laten.

Volledige tekst
sluiten

De inrichting van een casco ruimte tot kinesistenpraktijk in een beschermd industrieel gebouw van begin 20ste eeuw. Het pand werd volledig gerenoveerd naar appartementen met commerciële ruimtes op begane grond.

De praktijk heeft een T-vorm, waarvan we het lange been over de volledige lengte gebruiken als oefenruimte, om zo voldoende afstand te creëren voor loopoefeningen. Naast de oefenruimte worden twee achter elkaar gelegen behandelruimtes voorzien. Deze sluiten we visueel af van de oefenruimte via gordijnen, die ook bijdragen aan de akoestiek in de praktijk.

De ruimte aan de ingang parallel aan de straatzijde, het korte been van de T-vorm, wordt opgedeeld in een wachtruimte, sanitair, werkplek en keuken.

Door de betonnen muren in het zicht te laten, de vloer in gepolierde beton af te werken en de leidingen zichtbaar tegen het betonnen plafond te bevestigen, verwijst het interieur naar het industriële verleden van het pakhuis. De lange wand in de oefenruimte wordt om hygiënische redenen afgewerkt in hout. In de houten afwerking worden uitsparingen gemaakt die doorzichten bieden naar de keuken en waarbinnen bepaalde oefeningen gedaan kunnen worden.

location
Locatie : Antwerpen
area
Oppervlakte : 100 m²
date
Datum : 2016 - 2017
client
Klant : Revanoord
Fotografie : Koen Broos

Verwant werk

Alle projecten icon