3 Doors

Interieur­verbouwing van een loft

Interieurontwerp

City life

Interieurontwerp van een loft die baadt in het licht, gelegen in een modernistisch pakhuizencomplex dat gebouwd werd in 1932.
Hoewel alle ruimtes met elkaar verbonden zijn, wordt privacy gecreëerd door gebruik te maken van vrijstaande lamellen en een weloverwogen plaatsing van het op maat gemaakt meubilair. Hierdoor zijn er slechts 3 deuren.

Volledige tekst
sluiten

In een modernistisch pakhuizencomplex, gebouwd in 1932 in opdracht van de Hesse Natie, wordt een loft gelegen aan de straatzijde volledig gestript en verbouwd. De ruimte baadt in het licht, door de grote ramen aan drie zijden van het gebouw en de accentuering ervan met lange doorzichten die in de lengterichting van de loft gecreëerd worden. Alle binnenwanden worden losgetrokken van de buitengevels om de ruimtelijkheid te versterken.

Ruimteverdelers

In de ruimte wordt een donkerbruin L-vorming volume geplaatst dat de keuken met kookeiland en een ingebouwde kastenwand omvat. Dit volume benadrukt de lengte van de loft en verdeelt deze in twee zones. Achter het volume bevinden zich een badkamer en een berging. De slaapkamers kijken uit op een grote overdekte atriumruimte en worden van de circulatie afgesloten met doorlopende gordijnen die evenwijdig aan de gevel zijn geplaatst. De grote intieme nissen krijgen zo optimaal daglicht.

Alle ruimtes zijn onderling verbonden en ontworpen zonder afscheiding, enkel het toilet, de badkamer en dressing kunnen fysiek afgesloten worden door een deur. Om voor meer intimiteit te zorgen worden tussen de zithoek en de keuken verwijderbare pivoterende lamellen voorzien. De beperkte vrije hoogte, een gevolg van de paddenstoelstructuur van het gebouw, wordt visueel verhoogd door de verticaliteit van de lamellen en de ingebouwde kastenwand.

De kleuren en materialen worden bewust warm en huislijk gehouden om te contrasteren met de modernistische industriële stijl van het originele pakhuis.

location
Locatie : Antwerpen
area
Oppervlakte : 200 m²
date
Datum : 2008
Fotografie : Koen Broos, Jonah Samyn

Verwant werk

Alle projecten icon